Καθαρισμός Εργαλείων Βαφής

Καθαρισμός εργαλείων βαφής για καλό βάψιμο

Ο καθαρισμός των εργαλείων βαφής εξαρτάται από το χρώμα που χρησιμοποιούμε. Έτσι, όταν βάφουμε:

1) Προϊόντα Βάσεως Νερού:

Ξεβγάζουμε τα εργαλεία (ρολά, πινέλα κ.α) με κρύο και έπειτα με ζεστό νερό, ενώ αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε και απορρυπαντικό

2) Προϊόντα Βάσεως Διαλύτου:

Ξεβγάζουμε τα εργαλεία (ρολά, πινέλα κ.α) με το διαλυτικό που αραιώσαμε το χρώμα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε White Spirit (Νέφτι) ή διαλυτικό Νίτρου. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό και αν χρειαστεί απορρυπαντικό.

Σωστή φύλαξη
Σε μια σύντομη διακοπή του βαψίματος, αρκεί να κρεμάσετε το πινέλο σε ένα δοχείο με νερό. Για να το χρησιμοποιήσετε ξανά, τινάζετε καλά το νερό. Αν δεν έχετε ειδικό δοχείο φύλαξης με πιαστράκια για τα πινέλα, δεν είναι δύσκολο να αυτοσχεδιάσετε κάποιο σύστημα κρεμάσματος.

Ρίχνετε στο δοχείο λίγο αραιωμένο υγρό καθαρισμού και το σκεπάζετε για να μην εξατμιστεί. Έτσι, τα πινέλα είναι καλά φυλαγμένα. ‘Οταν βάφετε με  υδατοδιαλυτό χρώμα και χρησιμοποιείτε ρολό, πλένετε μετά το ρολό μόνο με νερό, κυλώντας το  σε ένα σκαφάκι  μέχρι να ξεπλυθεί εντελώς.

Άλλωστε, τα καινούρια μάλλινα ρολά, πριν από κάθε χρήση καλό είναι να τα βουτάτε μία φορά σε νερό. Με αυτόν το τρόπο εμποδίζετε το χρώμα να εισχωρήσει πολύ βαθιά και το ρολό θα ξεπλυθεί πιο εύκολα.

 

Πρόσφατα Άρθρα