Οδηγίες για Επιτυχημένο Βάψιμο

Προετοιμασία της Επιφάνειας:1) Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή, καθώς επίσης να είναι απαλλαγμένη από μούχλα, ρύπους, λιπαρές ουσίες κ.α.2) Όταν πρόκειται για ήδη βαμμένη επιφάνεια, θα πρέπει να καθαριστεί από τυχόν σαθρά υλικά αλλά και να απομακρυνθούν τα σημεία εκείνα όπου το παλιό χρώμα έχει χάσει την πρόσφυσή του με το υπόστρωμα.3) Οι λείες ή γυαλιστερές επιφάνειες θα πρέπει να γυαλοχαρταριστούν ώστε να σπάσει η γυαλάδα τους και να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή πρόσφυση.4) Όλες οι επιφάνειες που πρόκειται να βαφτούν θα πρέπει να ασταρώνονται με το κατάλληλο σε κάθε περίπτωση αστάρι.Αστάρι:Η αποτελεσματικότητα και η απόδοση του ασταριού θα είναι η αναμενόμενη και η διάρκεια ζωής του συστήματος βαφής θα είναι μεγαλύτερη όταν το αστάρι αραιωθεί με τη σωστή αναλογία και εισχωρήσει στους πόρους της επιφάνειας.

Εργαλεία Βαφής:Τα εργαλεία θα πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν φθαρεί λόγω πολλαπλών χρήσεων ή από πολυκαιρισμό. Ανάλογα με την επιφάνεια προς βαφή και το υλικό, θα πρέπει να επιλέξετε και το κατάλληλο εργαλείο ώστε να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση.

Αραιώσεις:Πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες για τις αραιώσεις που αναγράφονται στη συσκευασία κάθε προϊόντος. Ειδάλλως συμβουλευτείτε κάποιον πωλητή από το κατάστημα.Περιβαλλοντικές Συνθήκες Εφαρμογής:Η θερμοκρασία περιβάλλοντος στην οποία ενδείκνυται η εφαρμογή των χρωμάτων είναι από 5° C έως 35° C. Αποφεύγετε τη βαφή τις μέρες όπου ο καιρός είναι βροχερός και η υγρασία στην ατμόσφαιρα είναι αυξημένη (μεγαλύτερη από 70%).Αποθήκευση:Δοχεία τα οποία έχουν ήδη ανοιχτεί και πρόκειται να αποθηκευτούν θα πρέπει να σφραγίζονται πολύ καλά και να τοποθετούνται σε χώρο ξηρό και δροσερό, ώστε να είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον χωρίς να αλλοιωθούν. Υδατοδιαλυτά χρώματα τα οποία έχουν αραιωθεί με πόσιμο νερό, θα ήταν καλυτερο να μην αποθηκεύονται καθώς αναπτύσσονται μύκητες και δυσάρεστες οσμές.Καθαρισμός Λερωμένων Επιφανειών:Ανάλογα με την επιφάνεια προς καθαρισμό, υπάρχουν εξειδικευμένα ήπια καθαριστικά που διευκολύνουν το καθάρισμα. Συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση σκληρής βούρτσας καθαρισμού για να μην υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί το φίλμ του χρώματος. Πρόσφατα Άρθρα