Θερμομόνωση Ταρατσών

Θερμομόνωση Ταρατσών Προεργασία και Τελικό Πέρασμα

Η ταράτσα δέχεται και επηρεάζεται από πηγές θερμικής ακτινοβολίας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η εσωτερική θερμοκρασία των δωματίων του σπιτιού. Έτσι είναι αναγκαία η θερμική μόνωση για να έχουμε άνετες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας.

Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή της ενδεδειγμένης μεθόδου είναι το αν η ταράτσα είναι προσβάσιμη από τους κατοίκους καθώς και από τα υπόλοιπα υλικά της στεγανοποίησης και της τελικής επικάλυψης.

Προετοιμασία Επιφάνειας:

Για την Θερμομόνωση Ταρατσών καθαρίζουμε την ταράτσα με τον τροχό, χρησιμοποιώντας μια καμπάνα-συρματόβουρτσα. Στη συνέχεια πλένουμε με πλυστικό και αφήνουμε την επιφάνεια να στεγνώσει. Εναλλακτικά η καλύτερη λύση είναι να τριφτεί η ταράτσα με ειδική επαγγελματική μηχανή. Με ένα σφυράκι χτυπάμε την ταράτσα για να εντοπίσουμε τυχόν σκουριασμένα σίδερα. Αν βρούμε, τα τρίβουμε με συρματόβουρτσα, τα περνάμε με σταθεροποιητή και μετατροπέα σκουριάς και στη συνέχεια τα καλύπτουμε με επισκευαστικό κονίαμα. Αν σε κάποιο σημείο της ταράτσας λιμνάζει το νερό, χρησιμοποιούμε αυτοεπιπεδούμενο υλικό.

Τελική επεξεργασία και βαφή επιφάνειας:

1η Λύση:

Ασταρώνουμε με αστάρι νεφτιού αραιωμένο 50% με διαλυτικό πινέλου, αφήνουμε να στεγνώσει και εφαρμόζουμε τρία χέρια (σταυρωτά το ένα χέρι με το άλλο) ελαστομερές θερμομονωτικό ταρατσών.

20,00 58,00 

2η Λύση:

Ασταρώνουμε με εποξειδικό αστάρι νερού σε μία στρώση. Μετά από μερικές ώρες και μόλις το αστάρι έχει τραβήξει, εφαρμόζουμε την πρώτη στρώση πολυουρεθανικό μονωτικό. Την επόμενη μέρα εφαρμόζουμε την δεύτερη στρώση από το μονωτικό σε χρώμα λευκό.

Μετά από μερικές μέρες, μπορούμε να σκεπάσουμε την ταράτσα με εξηλασμένη πολυστερίνη ή με θερμομονωτικά πλακίδια.