Θερμομόνωση Τοίχων για Εξοικονόμηση Ενέργειας

Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ένα διώροφο σπίτι χωρίς μόνωση παρατηρούνται απώλειες:

Από την ταράτσα περίπου 25% της συνολικής απώλειας.

Από τη τοιχοποιία περίπου 42%.

Από τα κουφώματα αλουμινίου περίπου 21% (ανάλογα το πόσα έχουμε) Και από καμινάδες, εξαεριστήρες κλπ. 13%.

Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου και όλα τους τα μέρη πρέπει να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε κατά την εκμετάλλευση του κτιρίου να μπορεί μονίμως να παρέχει:

  • Προστασία από τις καιρικές συνθήκες – βροχή, χιόνι, αέρα, σκόνης και μολυσμένου αέρα
  • Πρόληψη των πυρκαγιών – στο σχεδιασμό και την κατασκευή, πρέπει να τηρούνται οι διατάξεις της πρόληψης των πυρκαγιών στα κτίρια

Θερμομόνωση Τοίχων

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η αποδέσμευση χώρου εσωτερικά του κτιρίου και η αξιοποίηση της θερμοχωρητικότητας των δομικών στοιχείων του κτιρίου. Αυτό σημαίνει ότι με την έναρξη της θέρμανσης του χώρου τα δομικά στοιχεία του τοίχου αντλούν θερμότητα, καθυστερώντας την άνοδο της θερμοκρασίας από τη μία, αλλά από την άλλη ανταποδίδοντας την πίσω μετά τη διακοπή της θέρμανσης.

H σωστή θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας χειμώνα-καλοκαίρι. Χρησιμοποιώντας τα σωστά υλικά, μπορούμε να πετύχουμε τη μείωση της θερμοκρασίας από 3-5 βαθμούς το καλοκαίρι και το ακριβώς αντίθετο το χειμώνα.

Σε καινούριες επιφάνειες περνάμε ένα χέρι ακρυλικό αστάρι νεφτιού ή νερού. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε τρία χέρια ακρυλικό, θερμομονωτικό, αυτοκαθαριζόμενο στεγνωτικό εξωτερικών τοίχων.

Υλικά Συστήματος Θερμομόνωσης Marcotherm

Υλικά Συστήματος Θερμομόνωσης Finoclima

 

Πρόσφατα Άρθρα