Ξεφλούδισμα Βαμμένης Επιφάνειας

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

Ύπαρξη ξεφλουδισμάτων σε διάφορα σημεία βαμμένης επιφάνειας

Αίτια:

1. Συσσώρευσης υγρασίας η οποία βγαίνει από την τοιχοποιία. (Στα χαμηλά σημεία κατά κύριο λόγο)

2. Επιφάνειες που έχουν στοκαριστεί ή σπατουλαριστεί με κακής ποιότητας υλικά

3. Μη επαρκούς προεργασίας της επιφάνειας (υπολείμματα σκόνης, λαδιού ή μούχλας)

4. Υγρασίας που διεισδύει στην τοιχοποιία.

5. Δημιουργίας γυαλιστερής επιφάνειας από την εφαρμογή αναραίωτου ή λίγο αραιωμένου ασταριού το οποίο δεν διεισδύει και έτσι δημιουργεί γυαλιστερό φιλμ.

6. Κακής ποιότητας του χρώματος που χρησιμοποιείται.

Επισήμανση: Το συνιστώμενο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι το βάψιμο, αν η τοιχοποιία είναι καινούρια, να μην είναι μικρότερο από 30 ημέρες, προκειμένου να έχει η επιφάνεια τη δυνατότητα να ρυθμίσει την υπερβολική αλκαλικότητά της.

Λύση:

Στην περίπτωση που το πρόβλημα οφείλεται σε συσσωρευμένη υγρασία, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις (π.χ κακή μόνωση στην ταράτσα, ύπαρξη ρωγμών κ.α)

  1. Απομακρύνουμε τα ξεφλουδισμένα χρώματα από την επιφάνεια με τη βοήθεια σπάτουλα ή γυαλόχαρτου
  2. Στοκάρουμε όπου χρειαστεί με το στόκο Pelemura (για μέσα) ή τους στόκους Pelemura Exterior και Pelemura Exterior Fine (για έξω) της εταιρείας Peletico
  3. Εφαρμόζουμε το ακρυλικό μικρονιζέ αστάρι νερού Eco Primer της Peletico
  4. Εφαρμόζουμε σε δύο στρώσεις το ελαστομερές ακρυλικό Loxon της Sherwin Williams ή το 7100 Thermoplast της Stancolac, 100% ακρυλικό, ελαστομερές μονωτικό, κεραμικό, ψυχρό οικοδομικό χρώμα για εξωτερικές κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες από σοβά, μπετόν, λιθοδομή, γυψοσανίδα, ταράτσες κ.α.